Musik online

Minns du tiden då man bar hem LP-skivor, kassettband och senare CD-skivor för att lyssna på? Den tiden känns nu långt borta, för med teknologins framsteg har även sättet som vi lyssnar på musik på förändrats ordentligt. Även om just LP-skivor har börjat användas ganska flitigt igen på storstädernas innepubar, hipsterklubbar och i riktiga musikälskares hem är det digital musik som gäller för de flesta. Det är enkelt att lyssna på musik online, inte minst om man väljer att göra det genom olika appar. Spotify är ett exempel på en app som med sitt fantastiskt stora musikbibliotek enkelt låter sina användare lyssna på musik från hela världen.

Appar och webbplatser

Spotify är en app som man välja att använda som en gratisversion, men om man använder premiumversionen behöver man inte lyssna på reklaminslag. Premiumversionen kostar en viss summa varje månad. Om man hellre vill lyssna på musik från mindre etablerade musiker är till exempel Soundcloud ett utmärkt ställe på nätet att göra det på. Där kan man upptäcka nya artister, podcasts och ladda upp sina egna låtar. Det är på sådana platser på nätet som det allra nyaste först hörs. Du kan till exempel lyssna på musik skapad av en maskin, nystartade band och oetablerade singer-songwriters från hela världen. Även youtube är en plats där man kan lyssna på mycket musik. Det finns många olika videos som man kan kolla på. Du kan till exempel se musikvideos, livespelningar eller helt enkelt lyssna på bara ljud genom olika spellistor.

Få musik rekommenderat

Pandora är en annan sida som låter dig lyssna på musik, men den har även något annat som verkligen passar musikälskare. Under tiden som du lyssnar på låtar skapar den nämligen en spellista som liknar den musik du lyssnar på. Detta är ett utmärkt sätt att hitta ny musik på. Det finns helt enkelt många olika sidor som har specialiserat sig på streaming av musik. Blir du sugen på att själv skapa en sida för att dela musik? Då är det viktigt att du har koll på vad som gäller angående upphovsrätten för musik. Du måste även se till att din sida kan hantera stora mängder med data. För att göra det så enkelt som möjligt, varför inte anlita webbyrå stockholm för att sköta allt med sidan? Idag är musik mer lättillgängligt än någonsin förr. Se till och njut av det!